Jamaica; veelzijdig en prachtig!

jamaica;_veelzijdig_en_prachtig!.jpg

Jamaica is dé vakantiebestemming bij uitstek! Voor een swingende en relaxte tijd vol zon, zee en lekker eten zit je goed op het eiland van Bob Marley!

 

Jamaica; prachtig en veelzijdig

Ooit was het Jamaica een belangrijke tussenstop op de handelsroute over zee. Dit bracht mensen van alle uithoeken ter wereld naar het eiland en daardoor is er een unieke cultuur ontstaan; vrolijk, relaxed en altijd swingend! Ook Columbus heeft Jamaica aangedaan. Het Caribische eiland heeft bovendien een weelderig groene, prachtige natuur en veel historische bezienswaardigheden. Je kunt hier dus een onvergetelijke en zeer gevarieerde vakantie doorbrengen!

Geniet van de fraaie witte stranden, de prachtige baaien, de adembenemend mooie onderwaterwereld, watervallen, bergen, kliffen en moerassen. Maar laat je ook lekker in de watten leggen in de luxe hotels en duik de bruisende steden in met de vriendelijke, relaxte inwoners. Terwijl het aan de kust altijd echt strandweer is, kun je in het binnenland lekker afkoelen dankzij het altijd aanwezige, verkoelende briesje. Door de lange en woelige geschiedenis met o.a. de tijd van de Spaanse overheersing gevolgd door Britse overname en de onafhankelijkheidsstrijd, zijn er tal van interessante bezienswaardigheden op Jamaica. In de omgeving van Montego Bay, Ocho Rios, en Kingston zijn diverse historische monumenten te vinden.  Bezoek het Bob Marley museum in de bruisende hoofdstad Kingston of zijn geboortehuis en mausoleum in Nine Miles, ga zwemmen met dolfijnen in Dolphin Cove, of bezoek Port Antonio; de bananenstad van het eiland.

Wil je meer lezen over dit fantastische eiland? Kijk op Jamaica Tips en kom helemaal in de stemming voor een vakantie Jamaica!