Klaverjassen Amsterdams; ouderwets gezellig!

klaverjassen_amsterdams;_ouderwets_gezellig!.jpg

Hollandse gezelligheid kent geen grenzen en we kennen dan ook talloze gezelschapsspelletjes. Klaverjassen Amsterdams is daar een goed voorbeeld van. Het is een spel waarbij je gezellig samen bent met vrienden of familie, maar ook een uitdaging voor je intelligentie en inzicht. Kortom, een slim spel!

Klaverjassen Amsterdams of Rotterdams?

Klaverjassen is een  spel dat met 4 spelers, 2 teams wordt gespeeld. De meesten kennen de Rotterdamse versie van klaverjassen wel. Bij klaverjassen Amsterdams is alles hetzelfde, met dit verschil dat je niet verplicht bent om te troeven. Het is een leuke versie die zich prima leent om in de kroeg gespeeld te worden. Veel kroegen hebben een vaste klaverjasavond en daarnaast worden er ook vaak wedstrijden georganiseerd. Het leukste is als je een vaste partner hebt, zodat je helemaal op elkaar ingespeeld raakt.

Ik speel zelf wekelijks een paar potjes klaverjassen Amsterdams met een vast groepje. Het is een heerlijke avond waar ik echt de hele week naar uit kijk. Wat mij zo aantrekt in het spel is dat je echt bij de les moet blijven en moet samenwerken. Dat vind ik veel leuker dan een avondje doorzakken en gesprekken voeren die steeds minder inhoud hebben, naarmate er meer alcohol gedronken is.

Wil jij leren klaverjassen op de Amsterdamse manier? Toen ik zelf net begonnen was, heb ik veel gelezen op deze website over klaverjassen Amsterdams. Het spel en de spelregels staan er precies op uitgelegd; een paar keer oefenen en tussendoor even op de site opzoeken als je iets niet meer weet, en je hebt het zo onder de knie!