Park Timanfaya Lanzarote; een indrukwekkend maanlanschap!

park_timanfaya_lanzarote;_een_indrukwekkend_maanlanschap!.jpg

Lanzarote is een prachtig eiland, in grootte het vierde eiland van de Canarische Eilanden, waar je vooral heen gaat voor een heerlijke strandvakantie. Toch heeft het eiland veel meer te bieden en kent het een aantal unieke bezienswaardigheden. Het park Timanfaya Lanzarote is de meest bekende en indrukwekkende bezienswaardigheid op dit vulkanische eiland. Als je binnenkort op vakantie gaat naar Lanzarote is een bezoek aan dit park dan ook echt een aanrader!

Een tocht door het lavalandschap

Lanzarote is een vulkanisch eiland en dat zie onder andere in het Timanfaya park dat is ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Timanfaya was het eerste dorp in een reeks van  11 dorpen  die verwoest werden tijdens de vulkaanuitbarstingen tussen 1730-1736. Nu bestaat de bodem uit neergeslagen lava en is zeer onvruchtbaar. Het ruige, onbewoonbare en levenloze landschap laat een onvergetelijke  indruk achter en  doet soms zelf een beetje eng aan. Je kunt het park verkennen  door een excursie te boeken met een speciale touringcar. De bus rijdt je door het park en dank zij de bijbehorende audiotour leer je alles over de geschiedenis en vorming van het park en het landschap.

De Montañas del Fuego, oftwel de vuurbergen, zijn het mooiste onderdeel van de excursie. Je kunt daar een tocht door het vuurlandschap maken op de rug van een dromedaris, wat de ervaring nog meer bijzonder maakt!

Ontdek meer

Wil je meer lezen over dit unieke eiland om je vakantie goed voor te bereiden? Wij hadden veel voorpret aan deze website over Lanzarote. Op de betreffende pagina lees je alles over het eiland, het park en wat er te doen en te zien is.