Waarop te letten bij een opbergbox voor je tuinkussens?

Voor de aankomende zomer heb ik een mooie tuinset met bijbehorende tuinkussens aangeschaft. Omdat ik altijd zuinig op mijn spulletjes ben, wilde ik er ook een opbergbox voor kopen. Mijn gedachte was; ‘dat staat niet alleen netjes, mijn kussens blijven dan ook langer mooi’. Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus heb ik me er in verdiept waar een goede opbergbox aan moet voldoen.

Het spreekt voor zich dat je kussens goed droog moeten blijven in zo’n opbergbox, want anders gaat het hele zaakje schimmelen en stinken. De eerste vereiste is dus dat de box goed afsluit. Maar de maat moet natuurlijk ook goed zijn, dus heb ik de afmetingen van mijn kussens opgenomen voordat ik naar de winkel ging. De rest is verder afhankelijk van wat je mooi vindt en of je op de box wilt kunnen zitten of er iets op wilt kunnen zetten. Er zijn boxen met een deksel en boxen die een soort kastje zijn; met 2 deurtjes aan de voorkant.

Mijn kussenbox staat onder een afdak, op een vaste plek. Ook tijdens de wintermaanden staat hij daar droog en dus hoefde hij niet verrijdbaar te zijn. Wil jij je kussenbox ’s winters binnen kunnen zetten, kies dan voor een opbergbox met wielen, dat scheelt een hoop gesjouw! Ik heb gekozen voor een opbergbox met deksel en de juiste hoogte om goed erop te kunnen zitten. In de winkel ben ik op verschillende boxen gaan zitten om uit te proberen of het comfortabel zat en nu kan ik mijn tuinkussens netjes opbergen en heb ik een handig extra bankje!